Synstræning hos Martin Optik i Hvidovre

Et godt syn er afgørende for dit velbefindende. Udover at skulle kunne læse alt med småt, så skal dine øjne kunne samarbejde. Det vil sige, at samsynet fungerer. Hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere er ofte tegn på, at samsynet ikke fungerer optimalt. Heldigvis kan du ved hjælp af synstræning træne øjenfunktionen.

Sådan ved du, om du har behov for synstræning

For at vurdere om du har behov for synstræning, kræves en specialiseret prøve. Prøven anvendes for det meste ved symptomer som dobbeltsyn, træthed ved læsning og manglende koordination samt motoriske problemer. Det kan være problemer, såsom:

  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, kan det være tegn på, at dine øjne har svært ved at arbejde sammen. Du bør derfor bestille en tid hos din lokale optiker i Hvidovre og få en snak om synstræning.

Hvordan fungerer synstræning i praksis hos Martin Optik i Hvidovre?

Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn. Ved synstræning arbejder man med at blive bedre til at koordinere øjenmusklerne, og man udvikler en mere effektiv synsfunktion. Et synstræningsforløb tilpasses dine behov, og afhængig af, hvilke problemer træningen skal afhjælpe, kan du opnå bedre læsefærdigheder, få styrket motorik, øget koncentration og bedre balanceevne. I praksis består et synstræningsforløb både af hjemmeøvelser samt øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Man skal bruge 15-30 minutter om dagen, til gengæld giver træningen hurtigt resultater. Træningen kontrolleres af en optiker gennem hele forløbet, og øvelserne justeres i takt med dine resultater.

 

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING